Tel: 0775 354 878 / 0335 808 803

Program : Luni - Sambata : 08:00 - 20:00

Cardiologie

CARDIOLOGIE

  • Dr. Ciobanu Cristina (medic specialist cardiologie)
  • Dr. Carp Ecaterina (medic primar cardiologie)

BOLILE CARDIOVASCULARE pot avea frecvent manifestari reduse in fazele initiale si un simplu consult de specialitate poate duce la diagnosticarea si tratarea acestora.

HIPERTENSIUNEA ARTERIALA

Hipertensiunea arteriala desi nu prezinta nici un simptom, poate produce complicatii serioase. Diagnosticata prin simpla masurare a tensiunii arteriale, si tratata la timp poate salva vieti.

INFARCTUL MIOCARDIC ACUT

Infarctul miocardic acut poate uneori sa se manifeste prin dureri abdominale prelungite simptom specific bolilor digestive. O simpla electrocardiograma poate elucida acest lucru.

REDUCEREA RISCULUI CARDIOVASCULAR

O alimentatie bogata in fructe, legume, peste, ulei de masline, reduce semnificativ riscul cardiovascular. MONITORIZAREA ECG O senzatie de ameteala, sau chiar de lesin, poate fi cauzata de ritmul prea lent al inimii si se observa pe aceeasi investigatie.

PALPITATIILE INIMII uneori intermitente, pot fi diagnosticate prin monitorizarea ECG timp de 24 de ore, prin montarea unui Holter ECG, fara a va afecta activitatea zilnica.

CE ESTE ECOGRAFIA CARDIACA ?

CARDIOLOGIA are multe modalitati de investigare, printre care se numara EKG-ul, ECOGRAFIA CARDIACA, testele de efort etc. In acest articol vom discuta despre Ecografia cardiaca si implicatiile sale clinice.

Ce este ecograful cardiac? Ecograful cardiac este un aparat care emite un semnal de ultrasunete care patrunde in tesutul toracic tintit catre inima, realizindu-se o imagine bidimensionala care ne poate oferi informatii pretioase despre structura, functiile si componentele inimii.

Cand este nevoie sa efectuam ecografia cardiaca? Daca intrebati un medic cardiolog, raspunsul cel mai sincer ar putea fi, INTOTDEAUNA din motivele urmatoare:

A) Este intotdeauna important sa se evalueze functia cardiaca prin vizualizare directa decat prin informatii indirecte survenite prin EKG sau examenul cinic.

B) Ecograful cardiac ne permite sa evaluam progresia bolii diagnosticate in antecedente. Si uneori putem stabili indicatiile terapeutice (medicamentoase sau chirurgicale), bazandu-se pe Ecografia cardiaca. Ecografia este o metoda sigura, fara risc de radiatii. In plus, se poate efectua la femeile gravide, in orice stadiu de sarcina. Lista bolilor care tratează un cardiolog nu este completă, problemele enumerate mai sus, sunt doar motivele pentru înscriere la cardiolog. Presupunând că aveţi probleme asociate cu funcţionarea normală a inimii şi a sistemului circulator, nu pierdeţi timpul şi consultaţi imediat un cardiolog, acesta vă v-a ajuta să reduceți riscul a unor complicaţii grave.