Tel: 0775 354 878 / 0335 808 803

Program : Luni - Sambata : 08:00 - 20:00

Urologie

UROLOGIE

  • Dr. Panainte Constantin Liviu (medic primar urologie)
  • Dr. Buzamat Bogdan Victor (medic specialist urologie)

Urologia este specialitatea chirurgicala care se ocupa de diagnosticarea si tratamentul afectiunilor sistemului renourinar masculin si feminin (rinichi, uretere, vezica urinara, uretra) si pe sistemul reproductiv masculin (testicule, epididim, vas deferent, vezicule seminale, prostata si penis). Un control de rutina la urolog este recomandat tuturor barbatilor peste 50 ani, iar sub aceasta varsta celor care au antecedente familiale de patologie prostatica.

Cum decurge un consult?

Consultul urologic presupune examinarea organelor genitale si a prostatei, in cele mai multe cazuri si este extrem de necesar, deoarece in lipsa lui afectiunile aparatului genital pot evolua, iti pot afecta viata sexuala si chiar si capacitatea de a avea copii.

Consultul urologic cuprinde: o intalnire cu medicul specialist urologun set tip screening de analize ale sangelui si urineio ecografie urologica (rinichi, vezica, prostata) In cadrul acestui control de rutina, cel mai important parametru masurat este reprezentat de determinarea valorii Antigenului Prostatic Specific (PSA).